Разумно избирайте брокер и агенция!

Разумно избирайте брокер и агенция!

apartments
В цивилизованите държави брокер на имоти не е кофти работа! Обаче в нашата страна на хората все още не им е ясно, какви са задълженията на брокера, или за какво реално му се дават пари… и много често има причина в съмненията.

Бъдете внимателни С НАМИРАНЕТО НА БРОКЕР
• Разберете повече за фирмата, която би поела проучването на вашия имот.
• Срещнете се персонално с брокера от компанията, който би поел вашия имот.

Поискайте от личния ви брокер да ви запознае:
• абсолютно всичко, което ще извършвате заедно- всяка една стъпка- от самата идея до завършването
• в точно какви рамки от времето ще се осъществи целият процес – от първоначалното търсене по критерии, през самите огледи, до финализирането на сделката
• какво точно е наложително да подготвите вие – документи, време, бележки
• какви са ангажиментите на самия брокер – ясно изяснени, а също така за какво време би било възможно да бъдат изпълнени и поети

Не разчитайте само на общуването по е-мейл – дори и пълно да сте описали търсенията си – нищо не е възможно да замени един разговор. Най-хубаво дръжте на персонална среща! Вие сами трябва да си прецените, с точно кого да работите – както фирмата агенцията, така също и персонално брокер от компанията.

Ако характера или работното отношение на дадения агент не ви се нрави – срещнете се със собственика на фирмата и поискайте друг агент, който да започне с възложената работа, или глобално поръчате търсенето на друга агенция.

Изискайте обезателно друг брокер, при положение че:
Ви показва оферти, които не кореспондират с вашите желания.
Има наглостта да ви искат пари за извършване на огледи и в това време ви правят оферти, като не са ок с вашите искания.
Изминали са няколко месеца, а той не ви е показал за оглед абсолютно нищо, отговарящо на обявените първоначално от вас критерии.
Ви иска финанси за разнообразни разноски, липсващи в договора помежду ви – адвокат, пътни и др. Всичко това е напълно неудачно! Факт е, че за това вие плащате комисиона и дадените параметри са описани в договора измежду двете страни.

Разберете още: жилища в софия


Comments are closed.