Полезни съвети, за да вземем хубав преносим компютър – наръчник за начинаещите

Полезни съвети, за да вземем хубав преносим компютър – наръчник за начинаещите

laptopПоради неоспоримия факт, че новите технологии нон-стоп се подобряват, броят на мъжете и жените, предпочитащи да си купуват хубави преносими компютри вместо настолни компютри се увеличава драстично. Едно от реалните предимства на мобилните компютри е мобилността им, даваща им възможността без никакви проблеми да са разнасяни . Безсъмнение те са прекрасния вариант за тази част от потребителите, които са нон-стоп пътуване, а освен това и не заемат прекалено много място у дома като стационарните.

Правилния избор на подходящите хубави лаптопи без съмнение е възможно да стане невъзможна мисия за начинаещите в горепосочената област. Самата истина е, че на българския пазар се предоставят адски много и най-различни марки и модели, с толкова разнообразни възможности.

Но пък как точно да си изберете 1, отговаряйки напълно на вашите искания?
Определете с колко пари ще разполагате. Изберете размер на цената и така ще намалите възможностите на вашия избор. Може да си закупите приличен преносим компютър на крайна цена от осемстотин-хиляда лв., но ако искате наистина здрава машина ще трябва да си отделите и приготвите два или три пъти повече за нея.

Най-важното нещо при избора на мощен мобилен компютър е видео картата. В перфектния вариант вие ще пожелаете тя да бъде външна и със собствена рам минимално 1GB. В никакви причини не купувайте мобилен компютър с вградена карта на видеото, тъй като тя не би могла да издържи на по-тежките игри, и вие единствено ще си пръснете финансови средства на вятъра.

Вторият важен елемент е процесор. В перфектния случай ще желаете той да бъде минимално 2.5 GHz двуядрен, а може би и 4-ядрен процесор. Cpu-то направлява бързината на процесите на вашия лаптоп. Запомнете едно: ако GHz е по-високо, много по-добре. Най-често вие бихте избирали между AMD и Intel, а точно те са двата най-качествени производители на процесори.

Важно е хубаво да вземете под внимание с колко рам памет се продава харесания от вас хубав лаптоп. Най-добре е да е с поне 4Gb, но ако е с 6, осем или дори 12 ще бъде най-правилно. Колкото повечко памет има вашия мобилен компютър и добра видео карта, толкова по-гладко ще вървят любимите ви тежки игри.

В случай, че следвате тези главни напътствия ще можете да намерите и закупите най-добрия преносим компютър за игри, изцяло съобразен с нуждите ви и бюджет.

Вижте сайта ни: sravni.bg


Comments are closed.