Плочки за баня в мечтаната ни къща

Плочки за баня в мечтаната ни къща

bathroom tilesНовата ни къща има необходимост от наистина много неща, сред които без капка съмнение е и чисто новата баня. А чисто новата баня сещо се нуждае от чисто нови плочки. А слагането им със сигурност е една от най-важните задачи за новите собственици.

Всъщност планирането на банята, а следователно и на фаянсовите плочки за баня е най-хубаво да стартира значително малко преди изграждането на системата за канализацията. Разбира се това дава възможност скорошното обзавеждане за баня да се съобразява с нуждата на стопанина, а не точно обратното. Правилното поставяне на водопроводните тръби малко по-късно реално ще улесни монтирането на теракот за баня.

Освен конкретните си потребности почти всеки собственик е хубаво да се съобразява с естетическия си вкус и с предпочитанията си за това как да бъде изградено всяка стая. Всичко това важи главно при избора на фаянс за баня. В общи линии мнението е, че вертикално монтираните плочки за баня често правят стаята по-високо, а хоризонтално поставените – по-ниска.

По подобен начин е и въпросът с десените и цветовете. С общо мнение светлите плочки за баня ще накарат мъжете и жените да усещат банята като по-просторна, и най-вероятно и по-приветлива. Независимо дали се съобрази с въпросният съвет или не, почти всеки стопанин и без друго ще се изправи пред огромен избор от най-различни багри, шарки и модели плочки за баня. Тук наистина няма добър или лош избор.

самото редене на избраните фаянсови плочки за баня има множество принципи или главно най-важни насоки, които е правилно да се правят от всички, който би искал да притежава хубава и удобна баня. Много важно е как ще се подготвят стените и тавана, точно коя смес да се направи за залепване на плочките за баня, също и как коректно да се поставят фугите. За всичко това е добре да се намери информация от първа ръка или направо помощта на професионалист, тези хора са главно за това, за да ни помагат в големия избор.

Разберете още: http://feniks.bg/mosaicz/kam


Comments are closed.