Каски за мотор – въпросът е защо са ни нужни и точно как да изберем правилната

Каски за мотор – въпросът е защо са ни нужни и точно как да изберем правилната

Едва ли има фен на бързите високи скорости, който да има нужда от убеждаване от сериозността на качествените каски за мотор. Всеки един запален моторист дори е направил каската в нещо много повече от основна мярка за сигурност. Плюс точно това каската е и аксесоар, съставна част от пълната визия на моториста, също така и бонус към визията на самия мотоциклет.

http://interneteclub.net/wp-content/uploads/2020/06/гуми-за-мотор.png

Но въпреки, че нуждата от шлем за мотор да прилична на доста от очевидна, много често начинаещите ентусиасти или по-самонадеяните шофьори решават да ги пренебрегнат, защото ги откриват за неудобни, твърде скъпо струващи или абсолютно ненужни. Но парите в качествена каска е нещо, което може да запази живота на шофьора, да го предпази от травми и да му намали множество неприятни преживявания от сблъсък, лоши метеорологични предпоставки и други подобни. Освен хубава каска, за да бъде устойчив мотора, е добре да имате и хубави гуми, може да разгледате гуми за мотор на https://www.bobimx.com/bg-bg/category/filter/gumi-291045490991038913/
Какво е нужно да вземате предвид малко преди избора на моторна каска?
Магазинът предоставят голям вариант от различни типове и ценови класове каски за мотоциклет. Други фактори, които вие е наложителна да имате предвид за избор на моторна каска, са здравина, самата марка, сертификат, комфорта, вид, разбира се, цена също въпреки, че не винаги тя да е сигурен критерий за качеството.
Наложително е да сте измерили обиколката на главата си, точно преди да отидете в физически магазин за каски за мотор, въпреки че в крайна сметка ще ви се наложи да изпробвате много различни модели, за да прецените кой е най-добрият за вас конкретно. Съществуват 3 различни видове на главата: по-дълга, средна и овална. Най-вероятно ще избирате каска директно на място в оторизиран магазин, ето защо и да не можете да решите каква форма мото каска ви е необходима, консултантите определено ще ви помогнат.
Каква е правилната моторна каска?
Мото каската трябва да ви бъде комфортна, а точно това значи да не бъде нито много затегната, нито изключително разхлабена. В идеалния случай тя прилепва точно на скалпа ви и леко по-леко ще я усетите като естествена част от нашето тяло и екипировката. Добра идея е да обърнете внимание на факта, че каските за мотор се отпускат веднага след кратка употреба. След като се опитате да я свалите, тя не бива да излиза лесно и бързо, а докато клатите глава, каската не трябва да се движи. Ако по главата ви има протривания, червени следи или допълнителни драскотини след проба и символично носене, тогава не сте избрали правилен вид. Желателно е каската ви да има много отвори, за да дишате. Не бива и да нарушава вашата видимост.
Сертификат за качество
Разбира се, повече от важен е сертификатът на каските за мотор, защото той ви дава гаранция годност и безопасност. Стандартите за качество са:
● DOT (сертификат за минимално ниво на качество в САЩ)
● ECE22.05 (сертификат за минимално ниво на качество в Европейският съюз)
● ACU GOLD (сертификат, че каската е годна за състезания, който важи за Великобритания).
Моторните каски са доста повече от принадлежности. Те са нещо, което би могло да спаси здравето и живота ви, затова не ги пренебрегвайте и не ги оставяйте вкъщи преди път – независимо реално дали планирате той да е продължителен, или кратък. В крайна сметка, най-важната част от пътуването е не само да стигнете до окончателната цел, но и веднага след това да се приберете вкъщи.


Comments are closed.