Как колите за скрап се рециклират

Как колите за скрап се рециклират

scrap cars

Замисляли ли сте се по-задълбочено по какъв начин се рециклират колите, още през какви етапа преминават, какво точно се случва в тях.

1-во точно след като изберете, кой да отнесе вашата кола за скрап е фирмата да ви плати пазарената сума, оправите документите за собственост и превозват колата, после се оставя на площадката там където ще стартира подготовката и.

Стартира се с най-главната част от гледна позиция на защита – резервоара за горивото. Бензина се изпразва от него а малко след това дадения контейнер се отстранява. Причнината е, че точно там се съдържат бензинови пари и при евентуална искра той може да гръмне.

Точно след това се преминава на следващата стъпка. Премахване на различни течности от леката кола. Маха се моторното масло от автомобилния двигател, като то се извлича в специализирани контейнери и се отделя за отделно преработване. същият метод се повтаря за антифриза, водата за чистачките и различни течности ако са на лице. Фреона от климатика също е необходимо да е събран с необходимата методика и да не се изпуска във въздуха.

Алумулаторната батерия се разкача и се предава за различно преработване, притежава в себе си олово и много други химикали например електролити. Акумулаторите си имат различна рециклируема процедура.

В другия етап колата се готви за премахване на неметалните елементи, като могат бързо и лесно да бъдат разкачени и отстранени от купето. В това число пластмасови брони, гуми, стъкла, огледала и много други подобни елементи.

В следствие на цялото това колата може спокойно да бъде пресована. По този начин се постига по сбит вид за преместване или съхранение. Твърде често не се смачкват, а направо се слагат на поточна линия която ги отвежда в една огромна машина, която започва да ги смила на по-малки парчета. Тя се нарича шредер, подобно на мелачаката в офиса, нарязващ листата на мънички парченца.

Разкъсаната срап, която е получена е лесна да е изчистена от неметалните елементи, всичко това става най-бързо с по-голям магнит, като хваща металните части. Във резервоар с вода ще е възможно да се отдели пластмасата и платовете от алуминия, където са останали.

По този начин в крайна сметка вашия собствен автомобил се смила и разпределя. Получената скрап е комфортна за транспортиране и е възможно да се премества до различни места по света и у нас или до конкретен завод, там където биха я купили. Точно там тя бива отливана и претопявана в чисто нови фигури, заготовки и ламарини за създаване на разнообразни метални изделия.

Погледни тук за повече информация


Comments are closed.