Какво реално представляват камините с водни ризи?

Какво реално представляват камините с водни ризи?

fireplace

Камините с водни ризи са по-лесни и по-удобни за ползване в сравнение с други отоплителни уреди с дървесина. На практика, те са по-лесни за поддържане от другите на газ, нефт или пък печките с ток. Пелетните печки работят с дървесни пелети, представляващи сбит материал от дърва, наподобяващ храна за зайци. Ако случайно имате вкъщи камина, то можете да обмислите варианта за вземане на допълнителна водна риза за камина, с която да минете към по-икономичния и предпочитан екологично метод за топлене с дървесен материал. 

Една типична камина на пелети притежава специален датчик, които смята какъв брой пелети е необходимо да бъде изгорено, спрямо размерите на стаята, която се топли. По-голяма част камини с пелети с водна риза притежават най-малко 2 възможности за контролиране на огъня. Също така имат индивидуална система за вентилация, разсейваща сформиралият се затоплен въздух. Камините с пелети с водна риза са много пестеливи и не замърсяват с прахови отлагания и сажди въпросното помещение, в което са инсталирани. Всичко зависи от модела камина на пелети, на която сте се спрели, те могат да натрупат м/у 10.000 и 60.000 BTU/час (british thermal unit). 

Камината на пелети с водна риза гори изключително ефективно пелетите и по време на процеса на горене се появява съвсем малко количество дим, това е причината да не ви се налага да завързвате камината към куминната система. Изгорелите газове минават през малка тръбичка в стената навън. Пелетните камини са оборудвани със специфична тръбичка Клас L, която е изработена от стоамана, която не ръждясва от вътрешна страна, а от външна е подсилена с цинк или алуминий. Пелетните камини биха могли да бъдат обвързани към системата с комина, но с по-малък размер от стандартния тръба, направена от неръждаема стомана. 

Камините с пелети на водна риза се пълнят доста рядко в съпоставка с останалите отоплителни уреди, отопляващи с дървесина. Пълненето с пелети варира от един път на ден до два пъти седмично в зависимост от вида камина на пелети и нуждите ви за отопление. За да презаредите камината с пелети, ще трябва единствено да ги поставите в бункера на печката, а той обикновено е с вместимост от 15 до 58 килограма пелети. Конкретната камина притежава специално устройство, кръстено свредел, по този начин се прехвърлят пелетите от бункера до капсулата в печката. 

Крайните цени на пелетни камини с водна риза са в рамките между 700 до 3000лв. Инвестицията в камина с пелети ще ви служи дълги години. Вградените камини с водна риза пестят място и пораждат чувство за уют на жилището. 

Намерете още информация: https://parno.eu/category/312/kominni-tela.html


Comments are closed.